Hvad er en god rosévin?

For os handler det primært om én eneste ting; drinkability.

Mange tænker på rosé som en sommervin, men man kan sagtens drikke rosé hele året. Den kan dog noget helt specielt, når solen skinner, den blide brise blæser i håret og der er højt til himmelen.

Rosé har i mange år været anset som en lidt kedelig overskudsvin, men det er langt fra tilfældet. Der findes meget fantastisk rosé derude.

Den mest gængse metode at lave rosé på, er at lave hvidvin på rødvinsmetoden. Hvad betyder det så? Du lader dine druer lægge i egen juice i længere tid. Denne proces kaldes maceration og lader saften tage farve fra skindet i druerne. I sjældne tilfælde er det faktisk så simpelt som at blande rød og hvid.

Uanset hvad, så får rosé sin flotte farve grundet skindet i de blå druer, der farver saften. Forskellen på rosévin og rødvin er nemlig den tid, druerne ligger i maceration.

Rosé fungerer rigtig godt til lyst kød, fisk & skaldyr, tapas eller pastaretter.

Find din favorit hos Husted Vin.

0 visninger